Út az elismert vezetővé váláshoz

Program

10:00 – 11:00 – TÉGED LÁTTALAK VALAHOL?
Előadó: Dr. Németh Zoltán – az Enetha Learning alapító-ügyvezetője

Tematika
Vannak technikák, mellyel nem csak fent tudjuk tartani a hallgatóság figyelmét, de emlékezetesebbé is tudjuk tenni az üzeneteinket. A profi előadók ezt 100% tudatossággal teszik, egyben bizonyítva, hogy ez tanulható.

  • Hogyan meséljünk jól történetet?
  • Hogyan segítsenek a szóképek a beszédben?
  • Miként használható a humor?
  • … és még lehetne sorolni az eszközöket.

Előadás összefoglalója
Tényekkel telezsúfolva, unalmas tartalommal, gyenge vokalitással bárki tud előadni. De mi értelme? Az időrabló tevékenységek egyike ez, ami egyben tiszteletlenség a hallgatósággal szemben. Pedig az eszköztár több ezeréves, mely képes a tekintetet odaszegezni az előadóra, tágra nyitni a füleket és szemeket.

 


 

11:15 – 12:05 MEGGYŐZÉS A SZAVAKON TÚL
Előadó: T. Bieniek Ildikó – metakommunikációs fejlesztéssel foglalkozó szakember (www.hatasgyakorlat.hu)

Tematika
A motiváció megkívánja az érezhető szenvedélyt. Egy munkatárs értékelése azt, hogy a célok személyes ambícióvá váljanak. A vezetői egyeztetés erő és megengedés egyensúlyát. Ezek a folyamatok nagymértékben a fellépésről szólnak. Fontos, hogy tudjuk, mit közvetítünk nonverbális szinten és lássuk, hogy mit okozunk ezzel a másiknak.

Előadás összefoglalója
A HR munkatárs ott áll a dolgozói élmény legelső lépcsőfokán, ő az első, aki személyesen képviseli a céget a felvételi eljárás résztvevői számára. Egy arc, egy megjelenés, egy fellépés – egy beszélgetés, aminek az élményét a jelentkező nem csak a HR-es személyével kapcsolja össze, de az élmény milyensége magára a cégre is rányomja a bélyegét.

Később az új munkatárs számára ő lesz a támogatás, a figyelem, a törődés, aki hidat képez menedzsment és dolgozók között. A HR-es élményfaktor komoly üzleti hozadékkal bír – hiszen aki elkötelezett, az jobban dolgozik. Aki jól érzi magát, az ott akar lenni. Az előadásban bemutatott metakommunikációs technikákkal elősegíthetjük az ilyen élmények létrejöttét, hiszen ezekkel az eszközökkel az érzelmi hatáskeltés és a meggyőzés legerősebb szavakon túli fegyvereit vesszük magunkhoz.

 


 

13:15 – 14:15 BESZÉDTECHNIKA, MINT A TARTALOM TÁMASZA
Előadó: Ruff-Kiss Ágnes – beszédtréner, a Színház- és Filmművészeti Egyetem beszédtechnika tanára (www.beszedero.hu)

Tematika:

  • Kifejező hangzó beszéd
  • A beszéd ereje
  • Minőség a beszédkivitelezésben
  • Forma és tartalom egysége

Előadás összefoglalója:
A magabiztos megszólalás és a meggyőző kapcsolatteremtő képesség növeli a vezetők eredményességét. Kezdő és tapasztalt vezetők számára egyaránt fontos a beszédtechnika fortélyainak elsajátítása, hiszen hatékonyabb kommunikációt eredményez. Ez az előadás ebben segít a hallgatóságnak.

 


 

14:30 – 15:30 A VIZUALITÁS HULLÁMVASÚTJÁN
Előadó: Dr. Németh Zoltán – az Enetha Learning alapító-ügyvezetője

Tematika:

Az előadásban megtanuljuk a legfontosabb vizuális alapelveket és a mögöttük húzódó miérteket is. Megnézzük, hogy nagyon konkrét kérdésekben – színek használata, betűtípusok, ábrák stb. – melyek a leghatékonyabb közlési módok.

Előadás összefoglalója:

Zoltán hisz benne, hogy nem létezik üzlet előadás megfelelő vizualitás nélkül. Ez egyben elvárás is, ami óriási csapdákat rejt. Mára mindenre PowerPoint előadást használunk, holott gyakran lenne szerencsés más fegyvernemet választani. Sajnos a vizualitás évezredes szabályait már nem tanuljuk meg az iskolában, és ebből fakad időnként, hogy a tiszta tartalom zavarossá válik mire a képernyőre/kivetítőre kerül.

 


 

16:45 – 17:45 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

Élő kerekasztal beszélgetés a nap előadóival – kérdések és válaszok.

Érdekli a téma?

Vegy meg jegyét most!

Érdekfeszítő előadások a HR-es meggyőző erejértől és annak tanulhatóságáról! Kihagyhatatlan, ha HR területen szeretne sikeresen dolgozni és vezetővé válni!