dr. Németh Zoltán

dr. Németh Zoltán

dr. Németh Zoltán

Bemutatkozás
Dr. Németh Zoltán, Enetha Learning alapító-ügyvezetője

Zoltán, több mint 18 éve dolgozik tréningterületen. A Develor Tudásmenedzsment igazgatói pozícióját otthagyva 2009-ban alakította meg szakmai csapatával az Enetha Learninget, mely szenvedélyes szakemberek szakmai műhelye. Őt magát a prezentációs terület tartja inspiráló bilincsben csaknem egy évtizede. Két szakkönyv (Előadok, tehát vagyok), sok száz cikk szerzője a HR Portáltól a saját blogján (www.drpezi.hu) keresztül. TEDx felkészítő, felsővezetői retorikai coach, és nyaranta Retorikai Edzőtáborok szervezője tinédzsereknek. Hisz benne, hogy bárki lehet jó előadó, ezért hozta létre a Fesztelen Előadó mestertréninget is. A hazai Toastmasters mozgalom egyik alapítója.

 

Előadás #1: TÉGED LÁTTALAK VALAHOL?

Tematika
Vannak technikák, mellyel nem csak fent tudjuk tartani a hallatóság figyelmét, de emlékezetesebbé is tudjuk tenni az üzeneteinket. A profi előadók ezt 100% tudatossággal teszik, egyben bizonyítva, hogy ez tanulható.

  • Hogyan meséljünk jól történetet?
  • Hogyan segítsenek a szóképek a beszédben?
  • Miként használható a humor?
  • … és még lehetne sorolni az eszközöket.

Előadás összefoglalója
Tényekkel telezsúfolva, unalmas tartalommal, gyenge vokalitással bárki tud előadni. De mi értelme? A legidőt rabló tevékenységek egyike ez, ami egyben tiszteletlenség a hallgatósággal szemben. Pedig az eszköztár több ezeréves, mely képes a tekintetet odaszegezni az előadóra, tágra nyitni a füleket és szemeket.

 

Előadás #2: A VIZUALITÁS HULLÁMVASÚTJÁN

Tematika:

Az előadásban megtanuljuk a legfontosabb vizuális alapelveket és a mögöttük húzódó miérteket is. Megnézzük, hogy nagyon konkrét kérdésekben – színek használata, betűtípusok, ábrák stb. – melyek a leghatékonyabb közlési módok.

Előadás összefoglalója:

Zoltán hisz benne, hogy nem létezik üzlet előadás megfelelő vizualitás nélkül. Ez egyben elvárás is, ami óriási csapdákat rejt. Mára mindenre PowerPoint előadást használunk, holott gyakran lenne szerencsés más fegyvernemet választani. Sajnos a vizualitás évezredes szabályait már nem tanuljuk meg az iskolában, és ebből fakad időnként, hogy a tiszta tartalom zavarossá válik mire a képernyőre/kivetítőre kerül.