Varga István László

Varga István László

Varga István László

Bemutatkozás

Varga István László – Digitális marketing szakember, jövőkutató

A Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, három Z-generációs gyermek édesapja. István #goDigital társalapítója.

Fontosnak tartja, hogy lépést tudjunk tartani a minket körülvevő – egyre gyorsuló – világgal. Ez ma a feladat, hiszen a digitalizáció már jó néhány éve robbanásszerű terjedést és fejlődést mutat. Hisz abban, hogy a ma vállalkozója számos olyan dolgot megvalósíthat a digitális korban, amely eddig nem is létezett, legyen az egy vadiúj technológia, egy egyszerű app egy újítás vagy egy forradalmian üzleti modell is. Gondoljunk csak az Uberre, az Instagram-ra vagy a Netflix-re – ők az iparáguk vezetői lettek pár éve alatt, és ma bárki használja őket.

Vallja, hogy a digitalizáció demokratizálja a marketinget, a HR-t, az értékesítést (is). Ugyan úgy, mint ahogyan a weboldaladat össze tudod legózni, a vállalati marketingedet is össze tudod rakni, építőkockákból. Mindenhez hozzáférsz. – Peter Thiel, a Nulláról az egyre című sikerkönyvében arról beszél, hogy most egy új digitális reneszánsz van kibontakozóban. Soha nem volt olyan könnyű építőelemekből egy új, eddig nem látott szolgáltatást vagy terméket létrehozni. Most a vállalatokban megvan az az innovációs fogadókészség, amely nyitott az új modellek és lehetőségek számára. Az élet minden területére behatol a digitalizáció. A marketingben vagy az értékesítésben már zajlik ez az átalakulás, miért kímélné a HR-t? Azok, akik most az élére állnak, hosszútávú versenyelőnyt szerezhetnek.

 

VÁGTATÓ DIGITÁLIS GENERÁCIÓ
(Varga István és Varga Bonifác közös előadása)

Tematika

  • Ki is valójában a Z-generáció?
  • Márkák bűvöletében
  • UX – Az élmény mindent visz
  • Milyen az élménymunkahely?
  • Hogyan tudjuk a Z-generációt integrálni a munka világába?
  • Tanácsok HR vezetők számára

Előadás összefoglalója
„Hiszek abban, hogy a Z generáció lesz a korszakváltó generáció.”

A mai kamaszok digitális világban való léte már természetes – nekik. Az elmúlt 15 év alatt felnőtt egy új fogyasztói réteg. Ők a ’Z Generáció’, akik már a neten élnek. Okosak, van véleményük, gyorsan döntenek, ők a „digitális mindenevők”. Úgy érzik, alanyi jogon jár nekik a netes lét, a social média és az okostelefon. Aki őket meg tudja szólítani, az a jövőjét építi.

Más gondolkodásúak, más nézőpontjai vannak, komfortosak mind a technológiákban, mind a használatukban – másképpen nyúlnak hozzá. És így választanak munkahelyet is – ami nekik fekszik: nem fogják elfogadni a hagyományos munkamorált, az észszerűtlenségeket, a szervezetlenséget, a lassúságot.

Számukra az élményalapú munka kerül előtérbe; elfogadják, hogy a régi világ emberei másképp dolgoznak, de a saját világukban, saját környezetükben szeretnének a saját tempójukban haladni.

Ők fogják végrehajtani a digitális transzformációt: minél hamarabb át kell nekik adni a „hatalmat”, a vezetést a vállalatokban.